Informații privind plata cu cardul
Rackhost.ro oferă o soluție de plată securizată prin card de credit oferit de CIB Bank. Securitatea se bazează pe separarea datelor. Rackhost.ro primește informațiile despre comandă de la client, în timp ce CIB Bank primește doar detaliile cardului necesar pentru efectuarea plății pe pagina de plată cu criptare TLS pe 256 de biți. Rackhost.ro nu este informat despre datele conținutului paginii de plată, acesta poate fi accesat doar de către CIB Bank. Veți fi informat despre rezultatul tranzacției de către Rackhost.ro după efectuarea plății. Pentru a plăti cu cardul, navigatorul dvs. de internet trebuie să suporte criptarea TLS.
Valoarea serviciului achiziționat, suma plătită va fi blocată imediat în contul cardului dumneavoastră. Vă rugăm să citiți informațiile noastre detaliate!
Bine ați venit la pagina noastră cu o soluție de plată online securizată de la CIB Bank!
Vă prezentăm un scurt ghid despre cum puteți face cumpărături în siguranță.
La ce să fiți atenți când faceți cumpărături?
- Citiți prezentarea Rackhost.ro, condițiile de achiziție, livrare și de plată!
- Consultați termenii și condițiile de securitate de pe Rackhost.ro pentru a vă asigura securitatea datelor dumneavoastră!
- Păstrați o evidență a detaliilor de cumpărare!
- Păstrați o evidență a detaliilor tranzacțiilor de plată! (ID-ul tranzacției, numărul de autorizare)
- Asigurați-vă că detaliile confidențiale ale cardului dumneavoastră nu sunt niciodată accesate de persoane neautorizate.
- Utilizați un navigator care acceptă opțiunea de criptare TLS!
Despre securitate
TLS, prescurtarea de la Transport Layer Security, este o metodă de criptare acceptată. Banca noastră utilizează o cheie de criptare de 256 biți care protejează canalul de comunicare. O companie numită VeriSign permite Băncii CIB să utilizeze cheia de 256 biți pentru a furniza criptarea bazată pe TLS. Această metodă de criptare este utilizată în prezent în 90% din comerțul electronic din lume. Programul de navigare utilizat de client utilizează TLS pentru a cripta datele titularului de card înainte de a fi trimise, astfel încât acestea sunt criptate înainte de a ajunge la CIB Bank și nu pot fi înțelese de persoane neautorizate.
Carduri acceptate
Sistemul de plată online al CIB Bank este Mastercard/Maestro, produsele VISA și VISA Electron din familia VISA (pentru Electron numai dacă este autorizat de banca emitentă), precum și plata prin card web pentru utilizarea pe internet.
Pași de plată
- Selectați serviciul pentru care doriți să plătiți cu cardul de credit pe pagina Rackhost.ro.
- Apoi veți fi direcționat către pagina garantată de plată securizată a CIB Bank, unde va trebui să completați datele cardului dumneavoastră pentru a începe procesul de plată.
- După ce ați introdus detaliile cardului, faceți clic pe butonul Plătește pentru a începe tranzacția.
- După efectuarea plății, veți fi redirecționat către pagina Rackhost.ro, unde veți primi o confirmare a rezultatului tranzacției.
În cazul plății prin card de credit, după o tranzacție reușită - aceasta înseamnă acceptarea după verificarea valabilității cardului de credit și a garanției, CIB Bank va începe debitarea contului titularului de card pentru produsele sau serviciile respective.
Dacă nu sunteți redirecționat înapoi de la pagina de plată la pagina Rackhost.ro, tranzacția va fi considerată nereușită. În cazul în care, pe pagina de plată a băncii, faceți clic pe butonul "Înapoi/Back" sau "Actualizare/Refresh" de pe pagina de navigare sau închideți fereastra de navigaree înainte de a fi redirecționat înapoi la site, plata va fi considerată nereușită.
Pentru mai multe informații privind rezultatul tranzacției, motivul eșuării acesteia sau detalii, vă rugăm să contactați banca care vă gestionează contul.
Întrebări și răspunsuri despre plățile online cu cardul
Acceptarea cardurilor
Ce tipuri de carduri pot fi folosite pentru a plăti?
Cu carduri VISA și Mastercard în relief, precum și cu unele carduri VISA Electron și V Pay.
Posibilitatea utilizării cardurilor VISA Electron pe internet depinde de banca emitentă a cardului. Cardul bancar de tip VISA Electron emis de CIB poate fi folosit pentru cumpărături online.
Ce carduri bancare sunt potrivite pentru plățile online?
Toate cardurile VISA și Mastercard/Maestro care au fost autorizate pentru plăți online de către banca emitentă, precum și cardurile web special destinate utilizării online.
Pot plăti cu carduri de cumpărături?
Cardurile de colectare a punctelor emise de comercianți/furnizori, care includ puncte de loialitate, nu pot fi utilizate pentru plăți online.
Pot plăti folosind carduri co-branded?
"Este posibil să plătiți cu orice card co-branded care este compatibil cu plățile online și este bazat pe MasterCard sau VISA.
Procesul de plată
Care este procesul de fundal al plăților online prin intermediul băncilor?
Clientul inițiază plata după ce a selectat opțiunea de plată cu cardul pe site-ul web al comerciantului/furnizorului, ceea ce duce la redirecționarea către pagina de plată securizată a băncii. Pentru a efectua plata, trebuie să furnizeze numărul cardului, data de expirare și codul de validare format din 3 cifre situat pe partea din spate a cardului. Tranzacția este inițiată de către dumneavoastră, iar apoi cardul trece printr-o autorizare în timp real, în cadrul căreia sunt verificate autenticitatea datelor cardului, acoperirea și limita de cumpărare. Dacă toate datele sunt conforme pentru continuarea tranzacției, suma de plată este blocată de către banca emitentă a cardului. Debitarea (retragerea) sumei de pe contul dumneavoastră depinde de banca emitentă și poate avea loc în câteva zile.
Prin ce se diferențiază cumpărăturile online de cele tradiționale cu cardul?
Există o diferență între tranzacțiile cu card prezent și cele fără card prezent. O tranzacție cu card prezent se efectuează cu ajutorul unui terminal POS. După trecerea cardului și introducerea codului PIN, terminalul contactează banca deținătorului cardului prin intermediul centrului de autorizare și, în funcție de tipul de card și de emitentul acestuia, prin intermediul rețelei VISA sau MasterCard. Aici are loc verificarea valabilității și a acoperirii (autorizare). Terminalul POS (sau comerciantul) primește aprobarea sau respingerea, parcurgând în sens invers traseul anterior. Clientul semnează chitanța. Cardul care nu este present este o tranzacție în care cardul de credit nu este prezent fizic. Aceasta include tranzacțiile prin poștă, telefonice și electronice (internet) în care clientul (titularul cardului) inițiază tranzacția prin introducerea datelor cardului pe o pagină de plată securizată (criptată pe 256 de biți). Veți primi un număr de autorizare pentru o tranzacție reușită, care este același cu numărul de pe chitanța de hârtie.
Ce înseamnă rezervarea?
Odată ce banca ia la cunoștință tranzacției, aceasta este imediat rezervată (blocată), deoarece pentru debitarea efectivă trebuie mai întâi să se primească datele oficiale, ceea ce poate dura câteva zile și în acest timp suma achitată ar putea fi din nou disponibilă pentru cheltuieli. Prin urmare, prin rezervare, suma achitată sau ridicată este separată și blocată. Suma rezervată este inclusă în soldul contului, adică se aplică dobânda, dar nu poate fi cheltuită din nou. Rezervarea asigură respingerea tranzacțiilor pentru care nu mai există acoperire, chiar dacă soldul contului ar permite teoretic acest lucru.
Plăți și sarcini nereușite
În ce situații poate eșua o tranzacție?
În general, aceasta se datorează unei comenzi de plată neacceptată de către banca emitentă a cardului (adică de acolo unde clientul a primit cardul); însă, în cazul utilizării cardurilor bancare, acest lucru poate fi și rezultatul unei erori de telecomunicații sau informatică, astfel încât solicitarea de autorizare nu ajunge la banca emitentă a cardului.
- Cardul nu este compatibil pentru plăți online.
- Utilizarea cardului pe internet este interzisă de către banca emitentă.
- Utilizarea cardului este interzisă.
- Datele cardului (numărul cardului, data expirării, codul de pe banda de semnătură) au fost introduse incorect.
- Cardul a expirat.
- Nu există acoperire pentru efectuarea tranzacției.
- Suma tranzacției depășește limita de cumpărare a cardului.
- Probabil că s-a întrerupt conexiunea în timpul tranzacției. Vă rugăm să încercați din nou.
- Tranzacția a eșuat din cauza expirării timpului alocat. Vă rugăm să încercați din nou.
- Dacă nu s-a întors de la pagina de plată la pagina comerciantului/furnizorului, tranzacția a eșuat.
- Dacă s-a întors de la pagina de plată, dar utilizatorul revine pe pagina de plată folosind butoanele "back", "reload" sau "refresh" din navigare, sistemul va respinge automat tranzacția din motive de securitate.
Ce trebuie făcut în cazul în care procedura de plată eșuează?
În toate cazurile, se generează un ID de tranzacție pentru tranzacție, pe care vă recomandăm să îl înregistrați.
În cazul în care tranzacția este respinsă de bancă în timpul încercării de plată,
vă rugăm să contactați banca din contul dumneavoastră.
De ce ar trebui să contactați banca care deține contul în cazul în care plata nu reușește?
În timpul verificării cardului, banca emitentă informează banca comerciantului care colectează suma dacă tranzacția poate fi efectuată sau nu. Banca acceptantă nu poate furniza informații confidențiale unei alte bănci decât cele care identifică deținătorul cardului.
Ce înseamnă dacă am primit un SMS de la banca mea privind rezervarea/ blocarea sumei,
dar comerciantul/furnizorul de servicii indică faptul că plata nu a avut succes?
.
Această situație poate apărea atunci când verificarea cardului a fost efectuată pe pagina de plată, dar dumneavoastră nu ați revenit pe site-ul web al comerciantului/furnizorului. Tranzacția rămâne astfel neterminată și, în mod automat, este considerată nereușită. În acest caz, suma nu este debitată de pe cardul dumneavoastră, iar rezervarea este anulată.
Securitate
Ce este VeriSign și canalul de comunicare criptat pe 256 de biți TLS?
TLS, prescurtarea de la Transport Layer Security, este o metodă de criptare acceptată. Banca noastră utilizează o cheie de criptare de 256 biți care protejează canalul de comunicare. O companie numită VeriSign permite Băncii CIB să utilizeze cheia de 256 biți pentru a furniza criptarea bazată pe TLS. Această metodă de criptare este utilizată în prezent în 90% din comerțul electronic din lume. Programul de navigare utilizat de client utilizează TLS pentru a cripta datele titularului de card înainte de a fi trimise, astfel încât acestea sunt criptate înainte de a ajunge la CIB Bank și nu pot fi înțelese de persoane neautorizate.
A După efectuarea plății, navigarea mea m-a avertizat că părăsesc zona securizată.
Este garantată siguranța plății mele?
Da! Procesul de plată are loc pe un canal de comunicare criptat pe 256 de biți,
astfel încât este complet securizat. Odată ce tranzacția este finalizată, sunteți redirecționat către site-ul comerciantului,
în cazul în care site-ul comerciantului nu este criptat, navigarea dvs. vă va avertiza că
ați părăsit canalul criptat. Acest lucru nu prezintă niciun risc pentru securitatea plății dumneavoastră.
Ce înseamnă codul CVC2/CVVV2?
Pentru MasterCard, așa-numitul "Card Verification Code", iar pentru Visa, așa-numitaul "Card Verification Value".
este o valoare numerică codificată pe banda magnetică a cardului bancar, care poate fi
utilizată pentru a determina autenticitatea unui card. Așa-numitul cod CVC2, care poate fi găsit pe
spatele cardurilor Mastercard/Maestro, trebuie introdus atunci când se fac cumpărături online.
Ce înseamnă Verified by Visa?
Deținătorii de carduri Visa înregistrați cu Verified by Visa aleg o la banca
emitentă a cardului pentru a se identifica la cumpărăturile online,
și care protejează împotriva utilizării neautorizate a cardurilor Visa. CIB Bank acceptă
cardurile emise în cadrul sistemului Verified by Visa.
Ce este Mastercard SecureCode?
Deținătorii de carduri Mastercard/Maestro înregistrați cu Mastercard SecureCode vor alege
o parolă la banca emitentă, care le va permite să se identifice pentru cumpărăturile online,
ceea ce protejează cardurile Mastercard/Maestro de accesul neautorizat.
CIB Bank acceptă sistemul Mastercard SecureCode
cardurile emise în cadrul sistemului MasterCard.
Ce înseamnă codul UCAF?
În cazul cardurilor MasterCard/Maestro, acesta este un cod unic pe care este posibil să îl fi primit de la banca emitentă a cardului dumneavoastră.
Dacă nu ați primit unul, lăsați acest câmp gol.