« Înapoi

Cum se creează o parolă puternică?

Bazele IT

Cunoaștem sentimentul de a trebui să introducem o nouă parolă pentru fiecare site web sau aplicație. Ca să nu mai vorbim de frustrarea de a trebui să ne amintim aceste parole, dar o parolă puternică reprezintă un nou nivel de protecție pentru contul dumneavoastră Prin acest articol, dorim să vă ajutăm, subliniind complexitatea unei parole de care aveți nevoie, precum și oferindu-vă câteva sfaturi pe această temă.

Cele mai multe dintre sfaturile tradiționale pentru o parolă puternică sunt deja bine cunoscute și sunt întotdeauna aceleași: cu cât mai lungă, cu atât mai bine; folosiți un amestec de litere și cifre, simboluri pentru a crește complexitatea; evitați să folosiți informații personale și cuvinte din dicționar. Toate acestea conțin încă tot adevărul despre siguranță, chiar dacă preocupările legate de siguranță sunt mai mari ca niciodată. Din punct de vedere istoric, puterea unei parole părea să fie determinată de lungimea acesteia, deoarece hackerii și-au dat seama că parolele mai scurte erau mai ușor de spart, chiar dacă utilizatorii înlocuiau unele litere cu cifre și caractere. Trucul constă în crearea unei parole lungi și complexe, care să fie rezistentă la încercările de atac ale hackerilor.

Ce trebuie să faceți pentru a crea o parolă puternică

– Faceți-o ușor de reținut:

Parolele lungi și complexe sunt cele mai puternice, dar sunt și cele mai greu de reținut. Încercați să vă faceți parolele cât mai ușor de reținut: gândiți-vă la o frază sau la o informație ușor de memorat, apoi înlocuiți o parte din litere cu caractere sau simboluri. De asemenea, puteți folosi o abreviere sau un mozaic al frazei înainte de a introduce simbolurile. PL: „Am fost la liceul Jfk în 1975″ poate fi făcută astfel : !WtJFKh1gh@I_75” sau ceva similar.

– Folosiți o parolă separată pentru fiecare:

Nu ați folosi niciodată aceeași cheie pentru apartament, mașină, cutia poștală etc. De ce ați folosi aceeași parolă pentru fiecare platformă online? Atunci când un hacker intră în posesia parolei unui utilizator, primul lucru pe care încearcă să îl facă este să vadă pentru ce alte conturi o poate folosi.

– Folosiți un manager de parole:

Un manager de parole, cum ar fi LastPass, DashLine, KeePass, 1Password etc., sunt aplicații de gestionare a parolelor care stochează parolele pentru diverse site-uri și vă loghează automat la următoarea vizită. Unele dintre ele vă pot ajuta, de asemenea, să generați parole unice și complexe.

Nu faceți acest lucru atunci când creați o parolă puternică:

– Folosiți cuvinte din dicționar: hackerii pot folosi o listă întreagă de cuvinte din dicționar pentru a sparge o parolă. Din fericire, parolele puternice nu sunt vulnerabile în această privință.

– Utilizarea parolelor generice: parolele generice, cum ar fi 123456, admin, qwertz, au o problemă similară cu cea a cuvintelor de dicționar menționate mai sus: pot fi, de asemenea, ușor de spart.

– Referirea la informații personale: Numele, numerele de telefon, zilele de naștere sunt ușor de reținut, dar obținerea acestor informații este cea mai mică problemă a hackerilor, deoarece acestea pot fi ușor de căutat online prin intermediul rețelelor de socializare și al altor metode.

– Suprascrierea parolei: dacă cineva găsește parola dumneavoastră suprascrisă, poate face o serie de lucruri în contul dumneavoastră, cum ar fi să se conecteze și să facă modificări în contul dumneavoastră, să fure informații sau să vă schimbe pur și simplu parola, blocându-vă accesul la contul dumneavoastră. Acest lucru este cel mai incomod pentru conturile bancare și de e-mail.

– Împărtășirea parolelor cu alte persoane: Împărtășirea parolelor cu prietenii și familia poate părea inofensivă, dar poate fi expusă cu ușurință altor persoane, punând parola dumneavoastră în mâinile cui nu trebuie.

– Conectarea de pe un computer public: Într-un loc public, este foarte ușor ca cineva să vadă parola dumneavoastră în timp ce o tastați. De asemenea, este posibil ca o parolă să fie salvată din greșeală pe un site web, oferindu-i astfel următorului vizitator acces la informațiile dumneavoastră confidențiale.

Postări asociate